1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Nobinan liikennöimä sähköbussiliikenne Turun...

Nobinan liikennöimä sähköbussiliikenne Turun seudulla alkaa 1.7.

Nobina aloittaa liikennöinnin Turun seudulla 1.7.2021. Bussit toimittaa maailman johtaviin sähköbussien valmistajiin kuuluva kiinalainen BYD.

Pääkaupunkiseudun linja-autoliikenteessä pitkään toiminut Nobina laajentaa toimintaansa uudelle markkina-alueelle, kun se aloittaa liikennöinnin Turun seudulla heinäkuussa 2021. Liikenne on Turun sisäistä liikennettä Pernoon, Pansioon ja Varissuolle sekä seutuliikennettä Turusta Naantaliin, Raisioon, Kaarinaan ja Lietoon. 

Nobina tuo Turun seudun liikenteeseen 42 sähkökäyttöistä ison matkustajakapasiteetin telibussia, jotka toimittaa kiinalainen sähköbussien edelläkävijältä BYD.  

– BYD:in sähköbusseilla on ajettu Nobinalla naapurimaassamme Ruotsissa jo yli viisi vuotta ja yli 7 miljoonaa kilometriä. Bussit vastaavat pohjoismaisia laatuvaatimuksia luotettavasta, turvallisesta ja vastuullisesta julkisen liikenteen kalustosta. Lisäksi ne ovat hiljaisia, siistejä ja huolella valmistettuja, sanoo Nobina Oy:n Turun seudun liikennepäällikkö Niko Kortelainen 

Nobinan varikko sijaitsee lähellä Turun satamaa Pahaniemen kaupunginosassa ja reittiverkosto on laaja.  

Nobinasta tulee ensimmäinen julkisen liikenteen harjoittaja Euroopassa, joka ottaa käyttöön BYD:n uusimman 15-metrisen, kolmiakselisen, etuosasta matalalattiaisen eBus-mallin. Ajoneuvossa on 47 + 3 istumapaikkaa ja matkustajien kokonaiskapasiteetti ylittää 90. Uusimman sukupolven BYD Iron Phosphate -akut tarjoavat 400 kilometrin kertalatausalueen SORT-testiolosuhteissa. 

Nobinasta Suomen Suurin sähköbussiliikennöitsijä 

Nobina tuo elokuussa 2021 myös HSL-alueen liikenteeseen 70 uutta BYD:n sähköbussia, joista 40 on sähkökäyttöisiä nivelbusseja. Uudet sähköbussit tulevat liikennöimään pääasiassa Helsingin ja Lounais-Vantaan alueella.  

Turun ja Helsingin seudun sähköbussiliikennöinnin aloituksen myötä Nobinasta tulee Suomen suurin sähköbussiliikennöitsijä ja sillä on käytössään koko BYD-sähköbussien tuoteperhe: Turun seudulla sähkötelibusseja ja Helsingin seudulla sähkönivelbusseja sekä sähkökäyttöisiä kaksiakselisia busseja.  

Nobina panostaa vahvasti ympäristöasioihin ja taloudelliseen ajotapaan myös omalla Vihreä Matka -konseptillaan. Pohjoismaiden suurimpana joukkoliikenneoperaattorina Nobina-konserni on merkittävä koko toimialan kehittäjä, joka tekee tiivistä yhteistyötä liikenteen tilaajien kanssa. 

Kuvassa vasemmalta: Nobinan toimitusjohtaja Petri Auno, Fölin suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa, Nobinan Turun seudun liikennepäällikkö Niko Kortelainen ja BYD:n edustaja Urban Löfvenberg linjan 6 päätepysäkillä Naantalin Aurinkotiellä. 

Copyright Nobina 2024