1. Nobina Suomi /
  2. Töihin Nobinalle /
  3. Uratarinoita /
  4. Kummikuljettaja perehdyttää uudet kuljettajat

Kummikuljettaja perehdyttää uudet kuljettajat

Kummikuljettaja perehdyttää työharjoittelijat ja uudet kuljettajat sekä antaa linjaopastusta. Samalla tulee tutuksi nobinalaisten tapa tehdä töitä.

Kuljettaja Aleksandr Filin esittelee työharjoittelijalle ensin Klovin varikkoa ja näyttää sen jälkeen bussin ohjauslaitteet ennen kuin kaksikko lähtee liikenteeseen.

 

– Tehtäväni on oman työni ohella kouluttaa työharjoittelijoita ja uusia kuljettajia nobinalaisiksi ja opastaa, kuinka täällä tehdään töitä, Filin kertoo.

– On tärkeää, että uusi kuljettaja oppii heti, miten meillä toimitaan. Totuttujen tapojen muuttaminen myöhemmin on usein hankalaa. Jotkut kuljettajat eivät esimerkiksi ole tottuneet alkolukon käyttöön, mikä on joukkoliikennealalla tärkeä rutiini.

 

Tärkeintä on opastaa kuljettajaa rauhallisuuteen ja turvallisuuden huomioimiseen. Filin käy uuden kuljettajan kanssa läpi muun muassa asiakaspalvelutilanteita: kuinka tervehditään ja toimitaan matkustajien kanssa eri tilanteissa. Turvavyön käyttö ja alkolukon kuittausnapin merkitys tulevat tutuiksi. Lisäksi keskustellaan muun muassa polttoaineen kulutuksesta ja kuinka siihen voi itse vaikuttaa.

 

– Nobinalle tulee kuljettajia eri puolilta maailmaa. Vaikka työkieli on suomi, kielitaidostani on hyötyä erityisesti silloin, jos uuden kuljettajan on hankala ymmärtää jonkin laitteen käyttöä tai muuta teknistä yksityiskohtaa, Filin sanoo.

 

Kuvassa Aleksandr Filin opastaa uutta kuljettajaa ja kertoo, missä järjestyksessä asiat kannattaa tehdä ennen kuin lähdetään liikkeelle.

Copyright Nobina 2024