1. Nobina Suomi /
  2. Töihin Nobinalle /
  3. Uratarinoita /
  4. Ryhmäpäällikkönä Nobinalla - Jussi Siitonen

Ryhmäpäällikkönä Nobinalla - Jussi Siitonen

Turun ryhmäpäällikkö Jussi Siitonen on ollut mukana Turun Pahaniemen porukassa Turun liiketoiminnan perustamisesta lähtien. Nobinalla Jussi on ollut töissä nyt jo hieman yli 3 vuotta.

 

Jussi oli mukana käynnistämässä Turun varikon toimintaa yhdessä Turun aluejohtaja Niko Kortelaisen sekä muiden käynnistysprojektiin osallistuneiden kanssa. Tämä oli Jussin mielestä innostava ja hieno mahdollisuus kehittyä omalla uralla ja päästä myös oppimaan jotain uutta. Työhön kuului varikon perustamisvaiheessa monenlaisia tehtäviä. Jussi toimi muun muassa varikon ensimmäisenä ryhmäpäällikkönä sekä korjaamon työnjohdossa, kun toiminta starttasi Pahaniemessä.

”Ryhmäpäällikön tehtävien lisäksi olin mukana sähköbussi-kehitysryhmässä yhdessä Nobina Groupin tiimin kanssa. Tehtäviimme kuului muun muassa parkkipaikkaohjauksen kehittäminen busseille, jotta ne löytävät oikeat latauspaikat varikolta.”, toteaa Jussi.

 

Monipuolisia tehtäviä ja tiivistä yhteistyötä!

Ryhmäpäällikön tärkeimpänä tehtävä on kuljettajien esihenkilönä toimiminen sekä heidän työn tukeminen.

”Työhöni kuuluu muun muassa kuljettajien lähiesihenkilönä toimiminen, työkykyjohtaminen, palautteiden -ja vahinkojen käsittely sekä Vihreä matka -konseptin seuranta omien ryhmäläisteni osalta. Ryhmäpäällikön vastuisiin kuuluu Turussa myös liikenteen ajojärjestely.”, kertoo Jussi.

”Nyt kesällä meillä on tulossa jälleen uusia harjoittelijoita ja minun tehtäväni on ohjata ja tukea heitä. He saattavat tarvita enemmän ohjausta, sillä he ovat uransa alkuvaiheessa. Annan heille esimerkiksi käytännön vinkkejä ja tukea jokapäiväiseen työhön, työskentelin aikanaan myös itse kuljettajana, siitä on paljon hyötyä tässä tehtävässä.” kertoo Jussi.

 

Urapolkuja tarjolla

Jussin ura ennen Nobinan ryhmäpäällikön tehtäviä koostui muun muassa erilaisista kuljettajan tehtävistä jakeluautoista linja-autoihin. Jussi toimi myös aikanaan aamukäynnistäjänä, ajomestarina, liikenne-esimiehenä, korjaamon työnjohtotehtävissä sekä ajosarjasuunnittelussa.

Linja-autot alkoivat kiinnostaa Jussia, sillä niillä kulkeminen oli hänelle tuttu tapa liikkua esimerkiksi lapsena koulumatkoja. D-ajokortti oli ainoa ajokortti, jota hänellä ei vielä ollut rekkakortin ajamisen jälkeen, joten hän halusi kehittää osaamistaan ja ajaa myös linja-autokortin.

”Halusin ainakaan siirtyä Nobinalle töihin, koska kaipasin jotain uutta uralleni ja sähköbussit kiinnostivat minua. Turussa koko kalusto on sähkökäyttöistä - yhteensä 43 sähköautoa ja pian tulee 17 bussia lisää. Halusin olla ensimmäisten joukossa aloittamassa tätä mielenkiintoista sähköbussitoimintaa.”, iloitsee Jussi.

 

Nobinan hyvä maine kiirii edeltä!

”Nobina on iso ja tunnettu talo Turussa ja meillä on mielestäni hyvä maine kuljettajien keskuudessa. Olemme onnistuneet luomaan työympäristön, jossa kuljettajat pääsääntöisesti viihtyvät. Kuljettajat saavat tukea, ja meillä on selkeät toimintaprosessit asioiden käsittelyyn. Meillä on myös mahdollisuuksia edetä ja siirtyä erilaisiin tehtäviin, kuten työnjohtoon tai vaikka liikennevalmentajaksi.” kertoo Jussi.

”Työssäni tärkeitä asioita minulle ovat pienetkin onnistumiset arjessa sekä mahdollisuus johtaa ryhmääni mahdollisimman hyvin. Tavoitteenani on vähentää vahinkoja ja saada positiivista palautetta asiakkailta toiminnastamme. Olemme saavuttaneet hyviä tuloksia asiakaspalautteissa, mutta haluan jatkuvasti kehittää

toimintaamme. Haluan tehdä asioita yhdessä tiimini kanssa ja kehittää kaikilla osa-alueilla, olipa kyse sitten vahingoista, laadunvarmistuksesta tai muista tehtävistä.” korostaa Jussi.

Copyright Nobina 2024