1. Nobina Suomi /
  2. Töihin Nobinalle /
  3. Uratarinoita /
  4. Linja-autoasentajan työ on monipuolista ja...

Linja-autoasentajan työ on monipuolista ja merkityksellistä!

Vastuuasentaja Juhani Björkstrand - Linja-autoasentajan työ on monipuolista ja merkityksellistä!

Juhani, Köysikujan varikon vastuuasentaja on kuulunut Nobinan porukkaan jo vuodesta 2011 asti. Aluksi hän työskenteli Klovin varikolla Espoossa, mutta siirtyi Köysikujalle vastuuasentajaksi varikon perustamisen yhteydessä.

Työ on ollut mieluisaa ja Juhani on viihtynyt hyvin Nobinalla. Juhani on ollut alalla jo pitkään, ja hän on aina ollut innostunut isosta kalustosta.

”Työssä on mukavaa, kun tehtävät ovat monipuolisia, ja myös työnantaja joustaa tarvittaessa.” Kun loppukäyttäjänä on Nobina itse, voi töitäkin aikatauluttaa ja suunnitella oman firman tarpeen mukaan helpommin.

”Viihdyn Nobinalla, kun saa vastuuta ja vapautta tehdä työtäni. On hienoa, että työntekijään luotetaan ja ilmapiiri on hyvä, toteaa Juhani.”

 

”Työnjälki täytyy olla priimaa, kun kuljetamme ihmisiä”

Merkityksellisyyttä työhön tuo tieto, että kalustolla kuljetetaan ihmisiä. ”Tämän takia työnjälki tulee olla aina priimaa, korostaa Juhani.”

Juhanin päivät vastuuasentajana alkavat tietokoneella järjestelmän huoltojonoon tulleiden linja-autojen läpikäymisellä sekä huoltojen aikatauluttamisella. Hän pitää myös huolen, että esimerkiksi katsastukset ja määräaikaishuollot tulee tehtyä ajallaan kaikkiin autoihin. Vastuuhommien lisäksi Juhani tekee myös korjauksia ja huoltoja yhteistyössä muiden asentajien kanssa. Paine näkyy työpäivissä ajoittain ja Juhani haluaakin saada mahdollisimman paljon aikaiseksi, tinkimättä turvallisuudesta ja laadusta.

”Vaikka miten kiire olisi, aina saadaan työrauha ja tehdään hommat kunnolla loppuun.”

 

Uusille asentajille mielenkiintoisia mahdollisuuksia

Juhanin mielestä asentajan työssä pärjää hyvin, kun on kiinnostunut isosta kalustosta, ja on innostunut ja motivoitunut oppimaan lisää. Uusia juttuja tulee vielä vuosienkin kokemuksen jälkeen viikoittain. Tietysti alan koulutus tulee olla, ja pitkiä hermojakin tarvitaan aika-ajoittain. ”Näillä eväillä pärjää pitkälle asentajana, pohtii Juhani.”

Uusille alalle tuleville Juhani vinkkaa, että työ on paljon monipuolisempaa kuin henkilöautopuolella, järjestelmiä löytyy monenlaisia ja erikoistumiseenkin jonkin osa-alueen parissa on mahdollisuuksia. Olemme monimerkkikorjaamo, meiltä löytyy monia linja-automerkkejä, joiden parissa teemme yhdessä töitä.

”Nobinalla on aina ollut hyvä ilmapiiri, aina on autettu yhdessä uusia asentajia. Tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassa. Koskaan ei oo ollut hetkeä, ettei olisi apua saanut. Mennään vaikka yhdessä katsomaan, miten ongelman saisi ratkaistua.”

Juhani viihtyy edelleen hyvin Nobinalla, ja ala on yhä lähellä hänen sydäntä.

”Tulevaisuuden näkymät tällä alalla ovat hyvät, hommat ei ole loppumassa. Palkkakin on kilpailukykyinen ja työkaverit ovat tosi mukavia.”

 

Kurkkaa avoimet työpaikkamme: Avoimet työpaikat (nobina.fi)

 

 

Copyright Nobina 2024