1. Nobina Suomi /
  2. Töihin Nobinalle /
  3. Uratarinoita /
  4. Oman työn arvostaminen on tärkeää

Oman työn arvostaminen on tärkeää

Kun arvostaa omaa työtään, osaa paremmin kunnioittaa myös asiakkaita ja työkavereita, sanoo linja-autonkuljettaja Julia Timonen.

– Kun aloitin työt, vaikeinta oli oppia reitit. Kun homma alkoi sujua, mieleen palasivat alakoulun matematiikan tunnit: yhteenlasku oli aluksi hankalaa. Osaaminen kuitenkin kasvoi entisen päälle ja pian alkoivat monimutkaisemmatkin laskutoimitukset sujua. Samoin on reittien kanssa. Kun muutaman reitin osaa, ympäristö alkaa hahmottua ja uusien reittien muistaminen helpottuu, Timonen kertoo.

 

Timosen mukaan ihmisistä täytyy pitää, jotta kuljettajan työtä voi tehdä. Muutoin asiakaspalvelutyö on raskasta. Hyvä kuljettaja näkee hänen mukaansa työn kokonaisuuden: siihen liittyy ajamisen lisäksi autojen tekniikan tunteminen, asiakkaiden palveleminen ja työkavereiden huomioiminen. Oman työn arvostaminen näkyy matkustajallekin, jolloin matkasta tulee onnistunut.

 

Huonoja päiviä mahtuu silti sekaan. Timosta harmittaa, jos vuoro on myöhässä ja asiakkaat ovat huonotuulisia, vaikka syypää ei olisikaan kuljettaja.

– Ruuhkille tai muille poikkeamille ei oikein voi mitään. Mutta ei siinä tilanteessa voi tehdä muuta kuin pahoitella, Timonen harmittelee.

 

Mukavimpia ovat työpäivät, jolloin asiakkaat kiittävät kyydistä ja toivottavat hyvää työpäivää. Sanat jäävät pitkäksi aikaa Timosen mieleen.

Copyright Nobina 2024