1. Nobina Suomi /
  2. Töihin Nobinalle /
  3. Uratarinoita /
  4. Lyhyemmät työpäivät sopivat elämäntilanteeseen

Lyhyemmät työpäivät sopivat elämäntilanteeseen

Anita Korhola on tehnyt jo pitkän uran linja-autonkuljettajana eri yhtiöillä ja jäi Nobinalta eläkkeelle keväällä 2020. Pandemian alkaessa eläkesuunnitelmat kuitenkin muuttuivat ja töiden jatkaminen jossain muodossa tuntui parhaalta ratkaisulta. Anita kokeili hetkellisesti myös taksinkuljettajan hommia, mutta linjaliikenteen ajaminen tuntui kuitenkin enemmän omalta jutulta. Onneksi Nobinalta löytyi sopiva osa-aikainen sopimus, ja niin ajot linja-auton ratissa jatkuivat.

Osa-aikainen sopimus on Anitan toiveiden mukaisesti mahdollistanut sen, että hänellä jää enemmän aikaa vietettäväksi rakkaiden koirien kanssa. Työt jatkuvat yhä viisi päivää viikossa, mutta päivät ovat lyhyitä ja siten kotiin ehtii ajoissa koirien hoitotarpeita ajatellen. 

Anitan kuljettajan uraan on mahtunut kaikenlaisia sattumuksia ja alkuperäinen alalle päätymisen syykin on yllättävän käytännönläheinen. Linja-autokoulutukseen osallistumisen jälkeen nimittäin sai vaihdettua vanhan isokokoisen ajokortin kätevään uuteen ja kompaktinkokoiseen korttiin. Uralta mieleen on jäänyt erityisesti uutisotsikoihinkin päätynyt tapaus, jossa Anita kesken ajon pysähtyi auttamaan koirien ahdistelemaksi joutunutta lammaslaumaa. Tilanteesta selvittiin lopulta Anitan ansiosta vähillä vahingoilla. Yllättävänä faktana Anita myös mainitsee nauttivansa ajamisesta kunnon lumipyryssä. Niin sanottu hiutalekuume ei tätä kuljettajaa vaivaa koskaan. 

Linja-autonkuljettajan uraa pohtiville Anita vinkkaa, että kuljettajakoulutus on helppo tapa varmistaa työpaikka pitkälle tulevaisuuteen. Kun koulutuksen on kerran käynyt, on eri elämäntilanteissa helppo palata lähes jatkuvasti tarjolla oleviin kuljettajan hommiin. Tehtävät työtunnit ovat sovittavissa kunkin tilanteeseen sopiviksi. 

Osa-aikaiseksi kuljettajaksi Nobinalle

Kiinnostaako mahdollisuus osa-aikaisesta linja-autonkuljettajan työstä? 

Tällä hetkellä haemme lomasijaisia ja työssä harjoittelijoita. Täytä hakemus täällä ja mainitse siinä, että osa-aikaisuus kiinnostaa.  

Voit myös olla yhteydessä liikennepäällikköihimme, joiden yhteystiedot löydät täältä

Copyright Nobina 2024