1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Biopolttoaineen käyttö vähentää...

Biopolttoaineen käyttö vähentää linja-autoliikenteen päästöjä entisestään

Nobina on sopinut HSL:n kanssa korvaavansa linja-autoissaan vuoden kuluessa kolme miljoonaa litraa fossiilista dieseliä biopolttoaineella. Nykyaikaisten dieselbussien CO2-päästöt ovat fossiilistakin polttoainetta käytettäessä pienet, mutta biopolttoaineen käyttö pudottaa käytönaikaiset CO2-päästöt nollaan, joten kyseessä on merkittävä ympäristöteko.

Hiilidioksidipäästöjen kokonaisvähennys vastaa 51-kertaista matkustamista autolla Suomen pohjoisimmasta pisteestä Nuorgamista maan eteläisimpään kohtaan Hangon Tulliniemeen. Siirtyminen biopolttoaineen käyttöön on iso askel kohti Nobinan tavoitetta tarjota entistä vastuullisempaa ja vihreämpää matkustamista. Tavoitteena Nobinalla on olla 100-prosenttisesti fossiilivapaa vuoteen 2030 mennessä.

”Nobina edistää fossiilivapaata matkustamista. On hienoa olla yhdessä liikenteen tilaajaorganisaatioiden kanssa tekemässä työtä vastuullisemman ja entistä kestävämmän yhteiskunnan luomiseksi. Matkustamisen vastuullisuus on osa asiakaslupaustamme. Siirtyminen biopolttoaineen käyttöön on oiva esimerkki siitä, kuinka pyrimme toteuttamaan tämän lupauksen”, avaa Nobina Suomen toimitusjohtaja Petri Auno.

"Nobinalla vastuullisuus ja kestävä kehitys ovat toimintatapamme. Olen iloinen, että meillä ja HSL:llä on selkeät kestävän kehityksen tavoitteet ja teemme yhteistyötä tavoitteidemme saavuttamiseksi", kertoo Nobinan kestävän kehityksen johtaja Peter Avenberg.

Siirtyminen perinteisestä dieselistä biopolttoaineeseen alkaa välittömästi.

Lisätietoja antaa:

Petri Auno, toimitusjohtaja, Nobina Suomi, p. 040 862 0456

Copyright Nobina 2024