1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Hyppää Nobinan kyytiin, aloitamme Oulussa kesällä...

Hyppää Nobinan kyytiin, aloitamme Oulussa kesällä 2024!

Nobinan ydintoimintaa on julkinen kaupunkiliikenne. Suomessa olemme olleet pitkään vahva toimija pääkaupunkiseudun linja-autoliikenteessä. Heinäkuusta 2021 alkaen olemme kuljettaneet matkustajia myös Turun seudulla. Meillä on Suomessa noin 1 500 työntekijää ja 500 linja-autoa. Kesällä 2024 laajennamme toimintaamme Oulun seudulle.

− Pitkäjänteisen työn tuloksena pääsemme aloittamaan yhteistyön Oulun seudun liikenteen kanssa. Me Nobinalla perustamme toimintamme vahvasti vastuullisuuteen kaikessa mitä teemme. Taloudellinen kestävyys, sosiaalinen vastuullisuus ja ympäristöasiat ovat toimintamme luonnolliset tukipilarit. Haluamme olla aktiivinen toimija joukkoliikenteen kehittämisessä ja uskomme yhteistyön voimaan. Yhdessä liikenteen tilaajien ja muiden sidosryhmien kanssa voimme rakentaa yhä parempaa joukkoliikennettä. Haluamme olla tukemassa myös oululaisten arkea ”kuljettamalla yhteiskuntaa eteenpäin joka päivä”, toteaa Nobina Suomen toimitusjohtaja Petri Auno.

Nobina on myös johtava linja-autoliikenteen sähköistäjä. Suomessa linja-autoistamme jo noin puolet kulkee puhtaasti sähköllä.

Töitä tarjolla, kun sydämesi sykkii joukkoliikenteelle!

Oulun liikenteen aloitus vaatii merkittäviä investointeja, noin 120 henkilön rekrytoinnin ja mittavan kokonaisprojektin.

−Tulemme avaamaan ensin aluejohtajan ja kunnossapidon työnjohtajan rekrytoinnit. Näiden avainhenkilöiden kanssa tulemme yhdessä rakentamaan Oulun seudulle ketterän paikallisen organisaation sekä modernit toimitilat, joissa on hyvä työskennellä pitkälle tulevaisuuteen, kertoo Auno.

Nobina on monimuotoinen työpaikka, jossa edistämme kaikkien työntekijöidemme osaamista, sitoutumista ja kehittymistä.

−Etninen ja kulttuurinen monimuotoisuus on työyhteisömme rikkaus. Meillä jokainen voi olla oma itsensä ja kokea olevansa tärkeä työyhteisömme jäsen, tiivistää henkilöstöjohtaja Minna Gardemeister.

Nobina aloittaa Oulussa 34 sähköbussin liikennöintisopimuksen kesäkuussa 2024. Projekti on laaja ja haasteellinen huomioiden uuden varikon rakentamisen, täyssähköisen ja ympäristöystävällisen kaluston varmistamisen ja työntekijöiden rekrytoinnin.  

−Asiakaspalveluorganisaationa tärkein voimavaramme ovat tietenkin työntekijämme. Tulemme käynnistämään merkittävän rekrytointikampanjan Oulussa. Tarvitsemme yli 100 linja-autonkuljettajaa sekä asentajia ja toimihenkilöitä. Rekrytointihaaste on aikamoinen, mutta hyvässä yhteistyössä paikallisen ELY-keskuksen, TE-toimiston, Business Oulun, rekrytointikoulutuskumppaneiden ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa uskomme onnistuvamme. Itse olen syntyjäni ”paljasjalkainen oululainen”, mutta paikallistuntemus on ikävä kyllä ruostunut muualla asuttujen vuosien saatossa. Tarvitsemme kaiken mahdollisen yhteistyön ja tuen tähän ponnistukseen. Vastuullisena, lakeja ja säännöksiä noudattavia työantajana haluamme luoda Oulun seudulle uusia pysyviä työpaikkoja, pohtii Gardemeister.

Tiedotamme rekrytointien etenemisestä nettisivuilla, paikallismedioissa, TE-toimiston kautta ja pidämme paikallisia rekrytointitilaisuuksia. Lisätietoja löytyy Nobinan nettisivuilta.

 

Lisätietoja antaa:

toimitusjohtaja Petri Auno, Nobina Suomi p. 040 86 20 456

ja henkilöstöjohtaja Minna Gardemeister, Nobina Suomi, p. 050 340 5983

Copyright Nobina 2024