1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Alanvaihtajan kokemuksia: ravintola-alalta...

Alanvaihtajan kokemuksia: ravintola-alalta linja-autonkuljettajaksi

Linja-autonkuljettajaksi on mahdollista päästä lyhyellä koulutuksella oppisopimuksen kautta. ¬
– Jos vakaa tulotaso ja rento työ kiinnostaa, kannattaa harkita oppisopimuksella alanvaihtoa linja-autonkuljettajaksi, kannustaa Nobinan linja-autonkuljettaja Anton Stireren.

Monelta alalta kokemusta

Anton oli työskennellyt pitkään ravintola-alalla. Taksin ajamiskokeilun jälkeen syttyi kipinä isomman auton ajamisesta. Kuljetusala alkoi tuntua omalta. Nobinan nettisivuilta löytyi oppisopimuskoulutusmahdollisuus, johon Anton päätti tarttua.

Oppisopimuskoulutuksen taso yllätti positiivisesti

Työtehoseuran oppisopimuskoulutus oli Antonin mielestä hyvin organisoitu. Luokkaopetus, ajoharjoittelu ja muu oppimisen tuki sujui hyvin ja tehokkaasti. Palvelualojen ammattilaiselle asiakaspalvelutyö oli entuudestaan tuttua, mutta ison linja-auton kuljettaminen hiukan epäilytti.

– Ajamiseen ja eri linjareittien osaamiseen tarjottiin kuitenkin riittävästi koulutusta, joten työntekoon sai tarvittavan varmuuden. Koulutusjakson aikana huomasin, että rauhallinen ja stressitön työtapa on linja-autonkuljettajana mahdollista, kertoo Anton.

Viihdyn hyvin Nobinalla!

Työpaikkana Nobina on lunastanut lupauksensa.

– Työyhteisömme on erinomainen ja monikulttuurinen, täällä kaikki tukevat toisiaan. Kukaan ei jää yksin. Työpäivän aikana haasteisiin saa apua toisilta kuljettajilta ja liikennekeskukselta. Myös esihenkilön kanssa on aina helppo mennä juttelemaan, pohtii Anton.  

Työaikoja Nobinalla pyritään muokkaamaan työntekijän toiveiden mukaisesti. Useilla on alasta virheellinen käsitys, että kuljettajan työpäivät olisivat erittäin pitkiä. Kahden viikon aikana työtunteja kertyy 80 tuntia. Käytännössä työpäivien pituudet vaihtelevat 5-11 tunnin välillä. Linja-autonkuljettajan palkkaus on palvelualojen vertailussa hyvä noin 3000 euroa lisineen (riippuen työvuoroista) kuukaudessa pääkaupunkiseudulla. Julkisen liikenteen palveluntuottaja on myös pääsääntöisesti vakaa työnantaja, koska julkisen liikenteen sopimukset ovat yleensä pitkiä.

Jos kiinnostuksesi heräsi ja haluat opiskella linja-autonkuljettajaksi, lue lisää täältä.

Copyright Nobina 2024