1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Varma kuukausipalkka sai Simon vaihtamaan alaa

Varma kuukausipalkka sai Simon vaihtamaan alaa

Kun kiinteistöalalla suhdanteet heilahtelevat, tuli aika miettiä mistä saisi varman kuukausipalkan. Simo ryhtyi ajamaan linja-autoa Nobinalla ja on viihtynyt hyvin.

Kolmekymmentä vuotta kiinteistönvälittäjänä toiminut Simo, huomasi miten taloudellinen tilanne on vaikuttanut alaan ja päätti hakeutua kuukausipakkaiseen työhön. Linja-autonkuljettajan työ tuntui mukavalta vaihtoehdolta, miettii Simo ajellessaan Nobinan Klovin varikolle Espoossa.  


Oppisopimus on aidosti hyvä vaihtoehto

Rekrytoimme linja-autonkuljettajia kaikille pääkaupunkiseudun isoille varikoillemme Espooseen, Helsinkiin ja Vantaalle. Alanvaihtajille nopeita reittejä työhön on oppisopimuskoulutus sekä RekryKoulutus. Simo otti yhteyttä Nobinalle ja yhdessä he päätyivät siihen, että hänelle paras vaihtoehto on oppisopimuskoulutus. Aluksi Simo suoritti linja-autonkuljettajalta vaadittavan D-ajo-oikeuden TTS Työtehoseurassa, jonka jälkeen hän siirtyi oppisopimusopiskelijaksi Nobinalle. Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jonka aikana opiskellaan työn ohessa logistiikan perustutkinto.

– Opiskelu on sujunut joustavasti, kertoo Simo.

Linja-autonkuljettaja työskentelee asiakaspalvelutehtävissä, jossa oma asenne ratkaisee pitkästi työpäivä sujumisen. 

– Omasta päivästään voi tehdä mukavan, kun on mukava asiakkailleen. Kun toivotat asiakkaille huomenta tai tsemppaat hyvän sprintin jälkeen asiakkaan ehtiessä viime hetkellä sisään he ovat paljon paremmalla tuulella. Silloin omakin päiväsi sujuu paljon leppoisammin, Simo kuvailee.  


Ala sopii ihan kaikille

Linja-autonkuljettajan työssä Simoa motivoivat itsenäisyys ja vastuullisuus. 

– Tämä on aika itsenäistä työtä. Tulet aamulla tänne ja viet asiakkaat turvallisesti töihin. Sen jälkeen tuot itsesikin turvallisesti takaisin varikolle, Simo kertoo työpäivästään ja jatkaa: 

– Nobina on mielestäni hyvä työnantaja. Meillä on täällä työntekijöitä arviolta 60 eri maasta. Täällä kaikkien kanssa tullaan toimeen ja jokainen meistä hyväksytään sellaisena kuin olemme. Yhteishengen huomaan, kun aamulla tulee töihin ja kaikki morjestaa kaikkia, kehuu Simo. Ihan mukava tänne on tulla aamuisin - ja iltaisinkin.

Simo suosittelee alaa ihan kenelle vaan, joka uskaltaa ajaa vähän isompaa autoa.

– Nuoret, tänne vaan sitten kun ikä riittää bussia ajamaan. Alanvaihtajat myös, houkuttelee Simo hymyillen. 


Lyhyellä koulutuksella nopeasti töihin

Nobinan koulutusyhteistyökumppani TTS Työtehoseura kouluttaa kuljettajia pääkaupunkiseudulla ja Turussa. 

– RekryKoulutus sekä oppisopimus ovat aidosti notkeita ja nopeita keinoja päästä vaihtamaan alaa ja kiinni työhön nopeasti. Ajokorttikorotukset onnistuvat parissa kuukaudessa ja sen jälkeen voi siirtyä työhön.  Tämä on osoittautunut hyväksi sekä opiskelijoille että työnantajille, kertoo koulutuspäällikkö Toni Jokinen TTS Työtehoseurasta.

Oppisopimuskoulutuksessa suoritat logistiikan perustutkinnon. Opiskelusta noin 80 % tapahtuu työpaikalla palkallisessa työsuhteessa ja 20 % oppilaitoksessa.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta täältä!

Copyright Nobina 2024