1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Lea Hinnosaar vaihtoi ravintola-alalta...

Lea Hinnosaar vaihtoi ravintola-alalta linja-auton kuljettajaksi

Lea Hinnosaar joutui koronaviruksen takia osa-aikalomautetuksi ravintolatyöntekijän työstään. Se sai Lean pohtimaan, millä alalla olisi aina töitä tarjolla, ja niin syntyi päätös vaihtaa uraa uudelle kaistalle. Lea haki TTS Työtehoseuran RekryKoulutukseen, ja pääsi sen kautta Nobinalle kuljettajaksi.

Lea Hinnosaar on kotoisin Virosta. Suomessa hän on asunut vuodesta 2007 asti, ja sanoo viihtyvänsä täällä. Lea työskenteli ravintolatyöntekijänä, mutta koronavirus vei ison osan töistä. ”Osa-aikalomautus ei sopinut minulle. Aloin miettiä, missä olisi jatkuvuutta ja töitä aina tarjolla. Pohdin erilaisia koulutuksia, mutta kaverini vinkkasi minulle kuljettajan ammatista, ja päätin hakea kuljetusalalle,” Lea sanoo.  

RekryKoulutuksen avulla uudelle uralle

Lea löysi TTS Työtehoseuran RekryKoulutuksen TE-toimiston sivuilta ja lähetti hakemuksen. Minulle jäi RekryKoulutuksesta hyvä mielikuva. Hakeminen oli helppoa ja ohjeistukset selkeitä. Minusta oli mukavaa palata koulunpenkkiin. Oli kiva kurssi, opettajat olivat aivan ihania, ja meillä oli hauskaa,” Lea kertoo hymyillen.  

Maisemakonttori bussikaistalla motivoi

Lea kuvailee tyypillisen työpäivänsä kuluvan kuin hujauksessa: ”Päivä menee tosi nopeasti, ja sen aikana ajetaan usein montaa eri linjaa. Ei huomaakaan, kun pitäisi lähteä jo kotiin.” Lea nauttii siitä, että työpäivät ovat vaihtelevia. Hän pitää etenkin mukavista, hymyilevistä asiakkaista ja ilahtuu saadessaan positiivista asiakaspalautetta. Lea pitää myös siitä, että linja-autoa ajaessa näkee maisemia. ”Maisemat näyttävät erilaisilta riippuen siitäkin, millainen sää on,” hän kuvailee.

Kuljettajan työssä kehittyy päivittäin

Lean mukaan linja-auton kuljettajan työ on mahdollistanut paitsi ajotaidon, myös asiakaspalvelutaitojen kehittymisen. ”Ajotaito, havainnointi- ja arviointikyky paranevat. Työssä kehittyy päivittäin,” Lea pohtii. Linja-auton kuljettajan työssä on hyötyä positiivisesta asenteesta ja rauhallisuudesta. ”Sillä pääsee aika pitkälle, kun suhtautuu haasteisiinkin positiivisesti,” Lea vinkkaa. ”Ja iloisuus tarttuu myös matkustajiin.”

Nobinalla esihenkilöt ovat kuljettajien tukena

Lea on ollut tyytyväinen Nobinaan työpaikkana. ”Minulle on tärkeää, että esihenkilöt ovat hyviä, ja että heidän ovensa on aina auki, Lea kertoo. ”Arvostan sitä, että esihenkilöt kuuntelevat ja ymmärtävät, oli kyse sitten työstä tai jostain henkilökohtaisesta asiasta. Esihenkilöt pyrkivät auttamaan meitä ihan kaikessa. Ei ole koskaan tullut tilannetta, että soittaisin esihenkilölle eikä kukaan haluaisi auttaa minua.” 

Olen sitä mieltä, että jokainen nainen pystyy olemaan linja-auton kuljettaja. Ison auton ajaminen saattaa aluksi jännittää, mutta melkein heti kun pääsee ratin taakse, jännitys katoaa.
Lea, linja-auton kuljettaja

”Suosittelen kuljetusalaa ihan kaikille”

Lea kertoo suosittelevansa kuljetusalaa ihan kaikille – niillekin, jotka eivät vielä ole varmoja, voisiko ala sopia heille. ”En minäkään ollut varma, onko tämä minun juttuni, mutta kyllä se on!” Lea suosittelee alaa myös hyvän palkkauksen takia. Pääkaupunkiseudulla aloittavan kuljettajan palkka on noin 2600 €/kk + lisät, ja kuljettajan keskipalkka on noin 3500 €/kk lisineen. ”Kannattaa vaihtaa alaa, koska tämä on niin mukavaa ja rentoa työtä, kunhan itse pysyy rauhallisena,” Lea vinkkaa.  

Lea kannustaa myös naisia hakeutumaan rohkeasti kuljetusalalle töihin. ”Olen sitä mieltä, että jokainen nainen pystyy olemaan linja-auton kuljettaja. Ison auton ajaminen saattaa aluksi jännittää, mutta melkein heti kun pääsee ratin taakse, jännitys katoaa,” Lea rohkaisee. 

Opiskele kuljettajaksi

Hae meille linja-auton kuljettajaksi – saat meiltä sekä koulutuksen että työpaikan! Tarjoamme sinulle vakituisen työpaikan vakavaraisessa yrityksessä, kun koulutus on suoritettu hyväksytysti. Lisätietoja eri opintopoluista täällä

 

 

Copyright Nobina 2024