1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Raitiovaunun korvauslinja 8X

Raitiovaunun korvauslinja 8X aloitti liikennöinnin – Taru Berghem linjalla ensimmäisten joukossa

Nobinan liikennöimä bussi 8X korvaa raitiovaunujen liikenteen Oopperan ja Jätkäsaaren välillä huhti-kesäkuussa, kun raitiovaunukiskoja kunnostetaan. Matkustajien kannattaa huomioida, että 8X-linjan bussit tulee viitata pysähtymään kuten muutkin bussit. Kuljettaja Taru Berghem oli ensimmäisten joukossa ajamassa korvauslinjaa maanantaina 11.4.

Taru on yksi Nobinan yli 1200 kuljettajasta. Hän on ollut Nobinalla heinäkuusta 2019 asti. Nobinalle Taru päätyi siksi, että yritys vaikutti hyvältä työnantajalta.  ”Luin ja vertailin eri firmojen sivuilta infoa ja totesin, että Nobinalla on antaa työnantajana se, mitä oletan työntekijänä saavani”, Taru sanoo. Ennen Nobinalle tuloaan Taru ehti olla töissä Lahdessa Koiviston autolla ja Lehtimäellä. Hän on ajanut yhteensä viisi vuotta linja-autoa. Nobinalla Taru kertoo viihtyneensä hyvin. ”Olen viihtynyt erittäin hyvin. Mielestäni Nobina on paras työnantaja, joka minulla on ollut”.  

Kuljettajan työssä Tarun mielestä parasta on ollut asiakaspalvelun ja ajamisen yhdistelmä. ”Erilaisten ihmisten tapaaminen sekä työpäivien vaihtelevuus on hienoa”, Taru luonnehtii. ”Haastavinta taas on ollut yhteisen kielen uupuminen joidenkin asiakkaiden kanssa, ja talvisin kovat lumimyräkät ja haastavat ajokelit.” Vapaa-ajalla Tarun harrastuksiin kuuluu lenkkeily, kuntoilu, valokuvaaminen sekä kodin sisustus. 

Kuljettajan ammattitaitoon kuuluu perehtyä uusiin linjoihin huolellisesti etukäteen. ”Linjakartan avulla pystyy helposti hahmottamaan linjaa kokonaisuudessaan. Ensimmäistä kertaa uutta linjaa ajaessa kaikki ei voi mennä täydellisesti. Virheitä voi sattua, mutta niistä otetaan opiksi,” Taru sanoo. 

Tarulla on 8X-korvauslinjasta ainoastaan positiivisia sanottavaa. ”On hienoa, että on vielä ala, jossa työt ei lopu tekemällä. Uudet kuljettajat tuovat tullessaan uutta energiaa työyhteisöön”, Taru pohtii. Myös kuljettajan työn vaihtelevuuteen Taru suhtautuu iloisin mielin. ”Ihan hyvillä mielin lähden ajamaan. On mukava oppia jotain uutta. Ja työn vaihtelevuus on vain positiivista, ei pääse kyllästymään niin nopeasti.” 

Nobinan kuljettajista on tällä hetkellä naisia vain 5 prosenttia. Haluamme ehdottomasti houkutella lisää naisia miesvaltaista työyhteisöämme monipuolistamaan. Miten naisia saataisiin rohkaistua alalle Tarun mielestä? ”Sama palkkataso sukupuolesta riippumatta, sekä samat edut työntekijöiden kesken. Nobinalla nämä onneksi toteutuvat. Nobinalla ei myöskään ole ’äijäkulttuuria’, vaan kaikki ovat tervetulleita työyhteisöön,” Taru vastaa.

Entä millaisia terveisiä Taru haluaa lähettää kuljetusalaa harkitseville naisille? ”Rohkeasti vain hakeutumaan alalle! Työn monipuolisuus varmasti yllättää, eikä yksikään päivä ole samanlainen. Kyseessä on siisti sisätyö, vaikkakin suhteellisen raskas, muttei mahdoton. Ja jokainen kuljettaja sukupuolesta tai etnisestä taustasta riippumatta on samalla viivalla,” hän kannustaa. 

Copyright Nobina 2024