1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Nobinan asentajat

Nobinan asentajat työskentelevät uusimman sähkölinja-autotekniikan parissa

Jukka Virtanen työskentelee linja-autoasentajana Nobinan Turun Pahaniemen varikolla. Ennen Turkuun siirtymistään hän viihtyi 10 vuotta Hakunilan korjaamollamme. Jukka kertoo asentajan työstään Turussa ja miksi kannattaa hakea töihin juuri Nobinalle.

Jukka muutti pääkaupunkiseudulta Turkuun 11 kuukautta sitten uuden varikon avautuessa. Jukka kuvailee viihtyvänsä Nobinalla hyvin: ”Työilmapiiri asentajien kesken on todella hyvä.” Turun varikolla asentajat tekevät yhteistyötä myös sähkölinja-autovalmistaja BYD:n pohjoismaiden yhteistyökumppanin Shift Electric Mobility Oy:n asentajien kanssa. Jukka kehuu myös heidän henkilökuntaansa mukaviksi työkavereiksi.

Asentajan työssä pääsee kehittymään


Vaikka titteli onkin pysynyt samana, Jukka kokee päässeensä kehittymään työssään paljon. Turussa hän on myös työnjohtaja – tällä hetkellä vain yhdelle asentajalle, mutta toivottavasti pian jo kahdelle, sillä Turussa on parhaillaan avoinna linja-autoasentajan tehtävä. Nobinalla Jukka on päässyt kouluttautumaan lisää työnantajan tarjoamilla kursseilla esimerkiksi sähköturvallisuuden ja uusien BYD-sähkölinja-autojen saralla. ”Uuden sähkölinja-autotekniikan parissa työskentely tuo omat haasteensa, mutta positiivisella mielellä ja avoimella asenteella pärjää,” Jukka sanoo. 

Työ itsenäistä ja vaihtelevaa


Asentajan työ Turussa on sekä itsenäistä että monipuolista. Jukan mukaan asentajat suunnittelevat ja aikatauluttavat työnsä Turussa itse pääkaupunkiseudun varikoista poiketen, ja Jukka on kokenut tämän positiivisena. Turun korjaamolla tehdään töitä laidasta laitaan, niin linja-autojen viemisestä katsastuksiin, perushuoltoihin kuin kolhujen korjauksiinkin. ”Jokainen päivä on hieman erilainen. Sähköbusseissa on aika erilaisia vikoja, mutta eipä ainakaan tule tylsää! Työpaikalle tulen joka päivä mielelläni, niin aamu- kuin iltavuoroonkin,” Jukka kertoo.

Sähkölinja-autojen vianmääritys lähtee aina liikkeelle tietokoneelta. ”Tehtävässä pitää olla hyvät IT-taidot, sillä tietokoneen kanssa saa tehdä töitä paljon. Sähköbusseja korjatessa ei voi olla huonoa päivää, ja paluuta Diesel-aikaan en haluaisi,” Jukka toteaa. Alkuun sähkölinja-autojen kanssa on tullut vastaan yllättäviäkin tilanteita, mutta mitä pidempään niiden parissa työskennellään, sitä enemmän myös opitaan.

Asentajan työssä tarvitaan itsenäistä työskentelyotetta


Hyvien IT-taitojen ja tekniikan alan pohjakoulutuksen lisäksi asentajalta vaaditaan itsenäistä työskentelyotetta, ajoittaista paineensietokykyä, halua työskennellä vuorotyössä. Vaatimuksena on myös B ja C -luokan ajokortti. Aiempaa kokemusta sähkötyöstä ei vaadita, sillä siihen Nobina tarjoaa kattavan koulutuksen. ”Tietysti pitää olla myös kiinnostusta nykyaikaisiin sähkölinja-autoihin,” Jukka toteaa. Jukan mielestä Pahaniemen työyhteisössä huumorintajustakaan ei ole haittaa. Yllättäviä tilanteita saattaa ajoittain tulla vastaan, mutta huumorin avulla kaikesta selvitään.

Miksi juuri Nobinalle?


Jukalta löytyy monia syitä, miksi kannattaa hakea asentajaksi juuri Nobinalle. ”Turussa on hyvät ja valoisat työskentelytilat, joihin on helppo saapua julkisella liikenteellä. Ilmapiiri on hyvä, meillä on Turussa pieni yksikkö isossa konsernissa. Kaikki linja-autot ovat nykyaikaisia, ei tarvitse korjata vanhoja. Koulutusta järjestetään ja työssä pääsee kehittymään. Palkka on hyvä työn vaativuuteen nähden,” hän listaa. ”Laittakaa ihmeessä hakemusta tulemaan, ja toivottavasti tavataan työhaastattelun merkeissä,” Jukka kannustaa. Asentajaa haetaan Turun lisäksi myös Espoon Klovin päävarikollemme.


Lue lisää asentajan tehtävästä ja lähetä hakemus:


Linja-autoasentaja Turkuun
Linja-autoasentaja Espooseen

Copyright Nobina 2024