1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Nobina tarjoaa apua sotaa pakeneville ihmisille

Nobina tarjoaa apua sotaa pakeneville ihmisille

Kaksi vuotta kestäneen pandemian jälkeen aloimme vihdoin palata normaaliin. Toiveikkuutemme väistyi viime torstaina ahdistuksen, pelon, ärsytyksen ja voimattomuuden tieltä, kun kuulimme, että Venäjä on hyökännyt Ukrainaan ja Euroopassa on sota. Siitä lähtien monet meistä ovat todennäköisesti seuranneet uutisia ja tapahtumien kehitystä tiuhaan tahtiin ja samalla halunneet auttaa. Pohjoismaiden suurimpana joukkoliikenneyrityksenä haluamme olla mukana auttamassa – aikana, jolloin Eurooppa on vaikean humanitaarisen tilanteen edessä.

Me Nobina-konsernissa otime viime lauantaina yhteyttä Ruotsin siirtolaisvirastoon sekä pelastuspalvelu- ja hätäsuunnitteluvirastoon tarjotaksemme apuamme ja koordinoidaksemme toimia, jotta voimme auttaa sotaa pakenevia ihmisiä. Toivomme saavamme pian lisää tietoa ja vastauksia hallituksen yhteyshenkilöiltämme siitä, kuinka tukitarjouksemme voidaan muuttaa konkreettiseksi avuksi. Olemme valmiita tarjoamaan vastaavaa apua kaikissa Pohjoismaissa.

Olemme olleet myös suorassa yhteydessä avustusjärjestöihin, jotka auttavat nyt orpokodeissa olevia lapsia pakenemaan sodan kauhuja. Haluamme muuttaa voimattomuuden tunteen toiminnaksi ja konkreettiseksi avuksi.

Ukraina on ollut useiden vuosien ajan yksi suurimmista käytettyjen linja-autojen markkinoista ja yritämme nyt kumppaneidemme kanssa auttaa bussikuljetuksissa suoraan Ukrainassa.

Olemme myös päättäneet lahjoittaa 500 000 Ruotsin kruunua (noin 50 000 euroa) Punaiselle Ristille voidaksemme tukea suoraan Ukrainassa.

Haluamme rohkaista kaikkia työntekijöitämme ja matkustajiamme, jotka voivat ja haluavat lahjoittaa, tekemään lahjoituksen jollekin Ukrainasta toimivista avustusjärjestöistä, esimerkiksi:

- UNHCRlänk till annan webbplats
- Pelastakaa Lapsetlänk till annan webbplats
- Lääkärit ilman rajojalänk till annan webbplats

Kukaan ei voi tehdä kaikkea, mutta jokainen voi tehdä jotain.

Copyright Nobina 2024