1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Nobina sähköistää itäisen Helsingin...

Nobina sähköistää itäisen Helsingin joukkoliikennettä

Nobina aloittaa liikennettä uusilla sopimuksilla, vanhoilla tutuilla linjoilla HSL-alueella elokuussa 2022 talviliikennekauden alkaessa ja tuo samalla liikenteeseen merkittävän määrän uusia sähkölinja-autoja. Liikenteeseen tulee 15.8. alkaen 69 uutta sähköbussia linjoille, joita ajetaan Nobinan Roihupellon varikolta Helsingissä ja Klovin varikolta Espoossa.

Kuvassa liikennejohtaja Mårten Winqvist (vas.) sekä liikennepäällikkö Mika Suoneva Roihupellon varikolla uuden sähköbussin edessä. 

Itä-Helsingin liikenteeseen tulee 15.8. alkaen 53 sähköbussia. Roihupellon varikkoa on valmisteltu sähköbussiliikenteeseen kesän ajan rakentamalla varikon pihalle latausinfraa ja kouluttamalla kuljettajia sähköbussien erityispiirteisiin.

Uudet sähköbussit tulevat liikenteeseen linjoille 79, 80, 81, 82(B), 83, 84, 85(B,N), 86(N), 87N, 88(B) ja 89​.

– Tämä on merkittävä uudistus kohti entistäkin ympäristöystävällisempää joukkoliikennettä itäisessä Helsingissä. Uusia sähköbusseja tulee näkymään etenkin Herttoniemessä mutta myös Roihuvuoressa, Itäkeskuksessa ja Kulosaaressa sekä muun muassa Santahaminassa ja Kruunuvuoressa, kertoo liikennejohtaja Mårten Winqvist.

Klovin varikolla Espoossa sähköbusseja on liikennöity jo vuoden verran. Espoosta ajettaville linjoille tulee elokuun puolivälissä 16 uutta sähköbussia. Myös Klovissa on lisätty latausinfraa varikon pihalle. Sähköbussit tulevat linjoille 212, 213(N) ja 502.

Yhä ympäristöystävällisempiä matkoja joukkoliikenteessä


Vuonna 2025 HSL:n tilaamasta linja-autoliikenteestä on tarkoitus toimia sähköllä noin kolmannes. Nobinan asiakaslupaukseen kuuluu keskeisenä osana vastuullisuus, ja sähköbussien lisääntyessä voimme tarjota matkustajillemme entistäkin ympäristöystävällisempiä matkoja.

Nobinan sähköbussit toimittaa kiinalainen sähköbussien edelläkävijä BYD, jonka sähkölinja-autoilla on ajettu Nobinalla naapurimaassamme Ruotsissa jo yli viisi vuotta ja yli 7 miljoonaa kilometriä. Suomessa Nobina aloitti liikennöinnin BYD:in sähköbusseilla Turussa heinäkuussa 2021 ja pääkaupunkiseudulla elokuussa 2021.

Elokuussa liikenteeseen tulevia bussimalleja on kahta erilaista. B13 on 2-akselinen ja B15 on 3-akselinen telibussi. Bussit on valmistettu Kiinassa Hangzoun ja Changstan tehtailla.

Lisätiedot:

Mårten Winqvist                                       
Liikennejohtaja                                        
marten.winqvist@nobina.fi                            
040 520 7625         

Jenni Vuorio 
HR- ja viestintäjohtaja      
jenni.vuorio@nobina.fi                          
050 4750 370

Roihupellosta liikennöitävät sähköistyvät linjat:

79                  Herttoniemi (M)-Latokartano-Malmi-Siltamäki-Puistolan asem.

80                  Herttoniemi (M)-Roihuvuori-Itäkeskus(M)

81                  Kulosaari-Herttoniemi (M)-Länsi-Herttoniemi

82(B)             Herttoniemi (M)-Roihuvuori-Itäkeskus(M)

83                  Herttoniemi (M)-Tammisalo

84                  Herttoniemi (M)-Gunillankallio

85(B,N)         Herttoniemi (M)-Jollas.

86(N)             Herttoniemi (M)-Santahamina

87N               Rautatientori-Kruunuvuorenranta

88(B)             Herttoniemi (M)- Kaitalahti

89                  Herttoniemi (M)-Yliskylä

 

Klovista liikennöitävät sähköistyvät linjat:

212                Kamppi-Meilahti-Laajalahti-Kauniainen

213(N)           Kamppi-Meilahti-Suvela-Espoon keskus-Kauklahti

502                Kallio-Meilahti-Munkkiniemi-Leppävaara

Nobina

Nobinan liikenneratkaisut lisäävät yhteiskunnan liikkuvuutta. Huolehdimme siitä, että lähes miljoona ihmistä pääsee joka päivä työpaikalleen, kouluun ja muihin aktiviteetteihinsa. Nobinan tehtävänä on tehdä matkasta positiivinen kokemus. Tuotamme bussiliikennettä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Nobina ajaa lisäksi erityistä apua tarvitsevien joukkoliikennettä Samtransin liikemerkillä Ruotsissa. Nobina-konsernin liikevaihto on yli 13 miljardia Ruotsin kruunua vuonna 2021 ja sillä on 13 000 työntekijää. Konsernin pääkonttori on Tukholmassa ja Suomessa toimivan Nobina Oy:n kotipaikka on Espoo.
Lisätiedot:
www.nobina.com

Copyright Nobina 2024