1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Jaroonsri Koivumaa: ”Ei ole yhtäkään päivää,...

Jaroonsri Koivumaa: ”Ei ole yhtäkään päivää, etten haluaisi tulla töihin”

Thaimaasta kotoisin oleva Jaroonsri Koivumaa työskenteli aiemmin elektroniikka- ja hoitoaloilla, mutta kaipasi uutta suuntaa uralleen. Niinpä hän haki TE-toimiston kautta RekryKoulutukseen, ja työllistyi koulutuksen jälkeen vakituisesti Nobinalle.

Jaroonsri on työskennellyt Nobinalla linja-autonkuljettajana kohta kolme vuotta. Hän kertoo olevansa työhönsä erittäin tyytyväinen. ”Olen tosi tyytyväinen. Ei ole yhtäkään päivää, etten haluaisi tulla töihin,” Jaroonsri sanoo. Hän kehuu etenkin työyhteisön mukavaa ilmapiiriä: ”Kun tulen töihin, kaikki tervehtivät toisiaan. Saan vinkkejä ja neuvoja muilta kuljettajilta ja työnjohdolta.”

RekryKoulutuksen kautta helposti ja nopeasti uuteen ammattiin

Ennen linja-auton kuljettajaksi kouluttautumista Jaroonsri työskenteli elektroniikkatehtaalla, mutta tehtaan toiminta siirrettiin ulkomaille. Sen jälkeen hän siirtyi hoitoalalle, mutta koki omien, pienten lastensa hoitamisen ja hoitotyön yhdistelmän raskaana. Oli aika vaihtaa jälleen alaa. ”Ollessani leikkipuistossa lasteni kanssa näin bussin ajavan ohi, ja siitä keksin, että haluan bussinkuljettajaksi,Jaroonsri kertoo. Hän löysi TE-toimiston nettisivujen kautta avoimen haun RekryKoulutukseen, haki mukaan ja pääsi kurssille. Näin helposti alkoi Jaroonsrin matka kohti uutta ammattia. Jaroonsri tuli Nobinalle ensin työharjoitteluun, ja työllistyi sen päätyttyä Nobininalle vakituisesti. ”Tulin Nobinalle näyttämään, mitä osaan, ja se oli siinä,” hän iloitsee.

Nobinalla huomioidaan työntekijöiden elämäntilanteet

Jaroonsrilla on kaksi lasta, ja hän kokee, että perhe-elämän ja työn yhdistäminen on Nobinalla onnistunut hyvin. ”Täällä pystyy kertomaan, vaikka olisi minkälainen perheongelma. Jos pitää vaikka saada työvuoroa muutettua, se yleensä järjestyy,” hän kiittelee.

Työalueena koko pääkaupunkiseutu

Jaroonsri ajattelee tuntevansa Nobinalla työskentelynsä kautta melkein koko pääkaupunkiseudun. Erilaiset maisemat tuovat työpäiviin vaihtelua. Linja-auton kuljettajan työ on itsenäistä, ja Jaroonsrin mukaan siinä tarvitaan rauhallisuutta ja havainnointikykyä. ”Liian kovassa kiireessä tulee vahinkoja. Rengas pyörii koko ajan,” Jaroonsri sanoo. Linja-auton kuljettajan työ on myös hyvin palkattua. Aloittavan kuljettajan palkka pääkaupunkiseudulla on noin 2600 € ja lisät kuukaudessa, ja kuljettajien keskipalkka on 3500 € lisineen kuukaudessa. ”Kun vertaa siihen, että vaikka sairaanhoitajaksi joutuu opiskelemaan kolme vuotta ja kuljettajaksi vain 10 kuukautta, niin palkka on hyvä,” Jaroonsri pohtii.

Kun vertaa siihen, että vaikka sairaanhoitajaksi joutuu opiskelemaan kolme vuotta ja kuljettajaksi vain 10 kuukautta, niin palkka on hyvä.
Jaroonsri, linja-autonkuljettaja

Jaroonsri kannustaa kokeilemaan uutta

Jaroonsri haluaa kannustaa kaikkia, ja erityisesti naisia, kokeilemaan rohkeasti kuljettajan ammattia. Suosittelen naisia tulemaan kokeilemaan, millaista on ajaa isoa autoa. Suomessa kannustetaan ihmisiä etsimään uutta ammattia. Jos et ole tyytyväinen, aina voi vaihtaa alaa,” hän sanoo. ”Minäkin olen kokeillut monenlaisia ammatteja, mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen Nobinalla.” 

Opiskele kuljettajaksi

Hae meille linja-auton kuljettajaksi – saat meiltä sekä koulutuksen että työpaikan! Tarjoamme sinulle vakituisen työpaikan vakavaraisessa yrityksessä, kun koulutus on suoritettu hyväksytysti. Lisätietoja eri opintopoluista täällä

Copyright Nobina 2024