1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Jarmo Tikka ei ole katunut alanvaihtoa päivääkään

Jarmo Tikka ei ole katunut alanvaihtoa päivääkään

Jarmo Tikka työskenteli 23 vuotta taksinkuljettajana, kunnes vuoden 2018 taksiuudistus mullisti alan. Tuolloin Jarmo päätti, että on aika vaihtaa ammattia. Hän kouluttautui linja-autonkuljettajaksi, eikä ole katunut päivääkään.

Taksiasiakkaista oli Jarmon mukaan jo ennen uudistusta pulaa. ”Taksiuudistuksen jälkeen touhu meni niin villiksi, että päätin tehdä jotain radikaalia,” Jarmo sanoo nauraen. Neljä vuotta sitten hän haki Stadin ammattikoulun kuljettajakoulutukseen. ”Kurssi alkoi kesäkuussa ja syyskuun 17. päivänä olin jo palkkatyössä Nobinalla. Päivääkään en ole katunut,Jarmo kertoo.

Linja-autonkuljettaja on monelle päivän ensimmäinen kontakti

Jarmon mielestä kuljettajan työssä parasta on paitsi itse ajaminen, myös ihmisten kohtaaminen. ”Kuljettaja on monelle asiakkaalle päivän ensimmäinen kontakti ulkomaailmaan. Jos se menee mukavasti, niin asiakkaallakin on mukava päivä,” Jarmo sanoo. Nobinan asiakaslupaukseen kuuluvat hyvän asiakaspalvelun lisäksi turvallisuus, täsmällisyys ja vastuullisuus. ”Siitä pidetään tiukasti kiinni,” Jarmo toteaa. Hänen mielestään kuljettajan työssä merkityksellisintä onkin juuri se, että pääsee kuljettamaan asiakkaat perille turvallisesti ja mukavasti.  

Nobinalla on ainutlaatuinen yhteishenki

Jarmo tuli kuljettajaksi Nobinalle ilman aiempaa kokemusta linja-autoista, mutta vastaanotto oli siitä huolimatta erittäin lämmin. Tulin tänne ihan ummikkona, niin minulla oli tietysti paljon kysyttävää. Kyllästymiseen asti kyselin, ja kertaakaan kukaan ei sanonut, että etkö muka tätä tiedä. Täällä on sellainen yhteishenki, jollaista en ole missään muualla tavannut,” Jarmo kuvailee. Muina hyvinä puolina kuljettajan työssä hän mainitsee kilpailukykyisen palkan, ison yrityksen edut ja itsenäisyyden: ”Täällä on oma tekemisen vapaus. Kukaan ei ole selän takana osoittamassa sormella, miten pitäisi tehdä.” 

Tulin tänne ihan ummikkona, niin minulla oli tietysti paljon kysyttävää. Kyllästymiseen asti kyselin, ja kertaakaan kukaan ei sanonut, että etkö muka tätä tiedä. Täällä on sellainen yhteishenki, jollaista en ole missään muualla tavannut.
Jarmo, linja-autonkuljettaja

Kuljettajan työ sopii asiakaspalveluhenkisille

Kuljettajalle tärkeäksi ominaisuudeksi Jarmo mainitsee rauhallisuuden. Hän suosittelee alaa kaikille, jotka kokevat olevansa asiakaspalveluhenkisiä. Tilannetaju on kuljettajan ammatissa tärkeää. ”Jotkut asiakkaat tykkäävät, että kuljettaja on hiljaa. Toiset taas tykkäävät jutella enemmän. Tässä työssä voi olla täysin oma itsensä,” Jarmo sanoo. Alanvaihtoa pohtiville Jarmolla on käytännöllinen neuvo: ”Otetaan kynä ja paperia, ja listataan plussat ja miinukset. Jos miinuksia on enemmän kuin plussia, ei muuta alaa vaihtamaan,” hän sanoo pilke silmäkulmassaan.  

Opiskele kuljettajaksi

Hae meille linja-auton kuljettajaksi – saat meiltä sekä koulutuksen että työpaikan! Tarjoamme sinulle vakituisen työpaikan vakavaraisessa yrityksessä, kun koulutus on suoritettu hyväksytysti. Lisätietoja eri opintopoluista täällä

Copyright Nobina 2024