1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Eerik on yksi Suomen nuorimmista kuljettajista

Eerik on yksi Suomen nuorimmista kuljettajista

Toukokuussa 18 vuotta täyttänyt Eerik Retsä on halunnut kuljettajaksi pikkupojasta lähtien.

Eerik opiskelee linja-autonkuljettajaksi Vantaan ammattiopisto Variassa. Hän hakeutui suorittamaan logistiikan perustutkinnon suoraan peruskoulun jälkeen.

– Isoisäni teki pitkän uran linja-autonkuljettajana Nobinalla Klovin varikolla Espoossa. Seurasin hänen jalanjälkiään ja halusin suorittaa tutkinnon mahdollisimman nopeasti, Eerik kertoo.

Eerik aloitti oppisopimusjakson Klovin varikolla kesäkuussa 2022. Työkokemusta hänelle on kertynyt myös Nobinan korjaamolta sekä ravintolasta keittiö- ja saliapulaisena.

Parasta kuljettajan työssä on Eerikin mielestä asiakkaiden kohtaaminen. Eritoten se, kun näkee, että pienillä eleillä kuten reippaasti hymyillen moikkaamalla saa asiakkaalle hymyn aikaiseksi. Nobinan asiakaslupaukseen kuuluu, että matkustaja tuntee olonsa tervetulleeksi kyydissämme, ja että kuljettaja ajaa tasaisesti, turvallisesti ja ympäristöystävällisesti.

Myös maisemat kiehtovat. Eerikin lempilinjoja ovat 243, 244 ja 245 Nuuksioon ja Veikkolaan.

Työyhteisö on Eerikin mielestä Nobinalla aivan huippu. Kuljettajan työtä hän suosittelee sellaisille, jotka tykkäävät ajamisesta ja asiakaspalvelusta.

Logistiikan perustutkinto suoritetaan ammatillisessa oppilaitoksessa

Olemme kesän aikana mainostaneet TTS:n ja TE-toimiston kanssa yhteistyössä järjestettäviä, alanvaihtajille suunnattuja RekryKoulutuksia, joihin pääsyvaatimuksena on 21 vuoden ikä. Kuljettajaksi voi kuitenkin päästä jo heti peruskoulun jälkeen suoritettuaan logistiikan perustutkinnon, kuten Eerik. Alle 21-vuotiaat voivat kuljettaa linja-autoa kaupunkiliikenteessä 50 kilometrin säteellä varikolta.

Logistiikan perustutkinto tarjoaa monipuolisen ja käytännönläheisen koulutuksen logistiikka-alalle. Opiskelija voi suuntautua opinnoissaan kuorma-autonkuljettajaksi, linja-autonkuljettajaksi, yhdistelmäajoneuvonkuljettajaksi, lentoasemahuoltajaksi tai palvelulogistiikkatyöntekijäksi.

Linja-autonkuljettaja työskentelee tavara- tai henkilöliikenteen kuljetustehtävissä turvallisesti ja tehokkaasti. Matkustajia kuljetetaan linja-autoilla kaupunkiliikenteessä, pitkänmatkan linjaliikenteessä tai tilausajoina. Linja-autonkuljettajan työhön kuuluu asiakaspalvelua.

Opintojen kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan, ja siinä huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen. Logistiikan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja sen suorittamiseen on hyvä varata noin kolme vuotta. Oppisopimusjaksolta saa Nobinalla täyden, työehtosopimuksen mukaisen aloituspalkan, joka on 1.10.2022 alkaen 16,44€ tunnilta plus ilta-, yö-, ja viikonloppulisät.  

Logistiikan perustutkinnon voi suorittaa heti peruskoulun jälkeen pääkaupunkiseudulla muun muassa Vantaan ammattiopisto Variassa ja Stadin ammattiopistossa Helsingissä.

Opintojen aikana opiskelija saa BCD-luokan ajokortin sekä ammattipätevyyden. Logistiikka-alalla töitä on tarjolla varmasti!

Copyright Nobina 2024