1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Pysäytetään viruksen leviäminen – käytäthän...

Pysäytetään viruksen leviäminen – käytäthän kasvomaskia joukkoliikenteessä

Muuttuneen koronaepidemiatilanteen vuoksi maskin käyttäminen joukkoliikenteessä on ehdottoman tärkeää. Maskipakosta voivat poiketa vain sellaiset henkilöt, jotka eivät terveytensä vuoksi voi käyttää maskia.

HSL:n joukkoliikenteessä matkustavien 12 vuotta täyttäneiden on käytettävä kasvomaskia lauantaista 13.3.2021 alkaen. Vain he, joilla on terveydellinen este maskin käyttämiselle, on vapautettu maskin käyttämisestä.

 

Kuljettajat keskittyvät turvalliseen kuljettamiseen

Ajoneuvoa kuljetettaessa maskin käyttäminen on vahvasti suositeltua, jos se ei vaaranna liikenneturvallisuutta (esim. lasit huurtuvat) tai jos siihen ei ole terveydellistä estettä.

Linja-autonkuljettajat keskittyvät liikennevälineiden turvalliseen kuljettamiseen eivätkä valvo maskien käyttöä. Kuljettajalla ei ole lainmukaista oikeutta estää matkustajien matkaa tai poistaa matkustajaa liikennevälineestä vain siksi, että hänellä ei ole kasvomaskia.

 

Siivoamme linja-autoja tehostetusti

Siivousyritys All-Rounders tekee Nobinan linja-autoihin tehostettua välisiivousta Elielinaukion terminaalissa. Siivouksen aikana matkustamon tukitangot puhdistetaan desinfioivalla aineella ja lattiat puhdistetaan harjaamalla. Myös kuljettajan tilan kosketuspinnat desinfioidaan.

Varikoilla tehtävässä linja-autojen sisäsiivouksessa on painotusta siirretty enemmän kosketuspintojen puhdistukseen ja pyyhintään. Tehostettua siivousta jatketaan toistaiseksi ja seuraamme korona-tilanteen kehittymistä jatkuvasti.

 

Tervetuloa kyytiimme!

Pysäytetään yhdessä viruksen leviäminen toimimalla vastuullisesti ja käyttämällä kasvomaskia.
Hyvällä yhteistyöllä ja ohjeita noudattaen joukkoliikennettä on turvallista käyttää myös vallitsevassa koronavirustilanteessa.
Tervetuloa kyytiimme!

 

Lisätiedot:
Katja Olli
HSEQ-johtaja
040 7070 930
katja.olli@nobina.fi

Copyright Nobina 2024