1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Nobina vähentää HSL-alueen päästöjä käyttämällä...

Nobina vähentää HSL-alueen päästöjä käyttämällä biodieseliä

Nobina osallistui loppuvuodesta 2020 HSL:n sopimusliikennöitsijöille järjestettyyn tarjouskilpailuun linja-autoliikenteen hiilidioksidi- ja lähipäästöjen vähentämisestä.

Kyseessä on ympäristöbonus, jolla voidaan hyvittää liikennöitsijöille voimassa olevien sopimusvelvoitteiden lisäksi toteutettavia toimenpiteitä, joilla alennetaan päästöjä.

– Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ympäristöystävällisemmäksi, sanoo Nobinan toimitusjohtaja Petri Auno ja jatkaa:

– Biopolttoainetta on käytetty ja tullaan jatkossakin käyttämään HSL:n liikenteessä olevissa linja-autoissamme. Kokonaiskulutuksestamme yli 40% on tällä hetkellä biodieseliä. Syksyllä tuomme HSL-alueelle 70 sähköbussia, joiden ansiosta päästöt vähenevät entisestään.

Kilpailukierroksen perusteella maksettavat ympäristöbonukset perustuvat biodieselin sekä bioetanolin käyttöön ja ne maksetaan liikennöitsijöille ylimääräisenä bonuksena liikennöintikorvausten lisäksi.

EU:n ympäristötavoitteiden mukaan biopolttoaineiden osuus liikenteen polttoaineista tulisi olla vähintään 25 % liikenteen energian loppukulutuksesta vuonna 2030.

Biodiesel on öljypohjainen biopolttoaine, jota valmistetaan yleensä kasvirasvoista, kuten rapsinsiemenistä, auringonkukansiemenistä, soijapavusta ja palmuöljystä, ja käytetään dieselin lisäaineena moottoriajoneuvoissa.

Lisätiedot:
Petri Auno
Toimitusjohtaja
040 8620 456
petri.auno@nobina.fi

Copyright Nobina 2024