1. Nobina Suomi /
  2. Uutiset /
  3. Nobinasta ensi vuonna suomen suurin...

Nobinasta ensi vuonna suomen suurin sähköbussioperaattori

Nobina tuo ensi vuoden heinä-elokuussa yhteensä yli sata sähköbussia Turun ja Helsingin seudun joukkoliikenteeseen. Bussit toimittaa maailman johtaviin sähköbussien valmistajiin kuuluva kiinalainen BYD.

Pääkaupunkiseudun linja-autoliikenteessä pitkään toiminut Nobina laajentaa toimintaansa uudelle markkina-alueelle, kun se aloittaa liikennöinnin Turun seudulla heinäkuussa 2021. Liikenne on Turun sisäistä liikennettä Pernoon, Pansioon ja Varissuolle sekä seutuliikennettä Turusta Naantaliin, Raisioon, Kaarinaan ja Lietoon.

Nobina tuo Turkuun ensi vuonna 42 sähkökäyttöistä ison matkustajakapasiteetin telibussia, jotka toimittaa kiinalainen sähköbussien edelläkävijältä BYD.

– BYD:in sähköbusseilla on ajettu Nobinalla naapurimaassamme Ruotsissa jo yli viisi vuotta ja yli 7 miljoonaa kilometriä. Bussit vastaavat pohjoismaisia laatuvaatimuksia luotettavasta, turvallisesta ja vastuullisesta julkisen liikenteen kalustosta. Lisäksi ne ovat hiljaisia, siistejä ja huolella valmistettuja, sanoo Nobina Oy:n toimitusjohtaja Petri Auno ja jatkaa:

– Varikkomme tulee sijaitsemaan lähellä Turun satamaa Pahaniemen kaupunginosassa ja reittiverkostomme tulee olemaan laaja. Turun seudun liikennepäällikkönä aloittaa Turun seudulla asuva ryhmäpäällikkömme Niko Kortelainen. Niko on työskennellyt aiemmin Turun seudun joukkoliikenne Fölissä ja hänellä on erinomainen paikallistuntemus.

Sopimus allekirjoitettiin kilpailutuksen valitusajan päätyttyä perjantaina 18.9.2020.

HELSINGIN SEUDUN LIIKENTEESEEN 58 UUTTA SÄHKÖBUSSIA

Nobina tuo elokuussa 2021 myös HSL-alueen liikenteeseen 58 uutta BYD:n sähköbussia, joista 40 on sähkökäyttöisiä nivelbusseja. Uudet sähköbussit tulevat liikennöimään pääasiassa Helsingin ja Lounais-Vantaan alueella. 

− Kaivopuiston ja Myyrmäen väliin sijoittuva liikenne on kuormitettua ja liikenteellisesti haastavaa, joten lähdemme alusta pitäen rakentamaan hyvää asiakaskokemusta ja luotettavaa palvelua, Auno sanoo.

Turun ja Helsingin seudun sähköbussiliikennöinnin aloituksen myötä Nobinasta tulee Suomen suurin sähköbussioperaattori ja sillä on käytössään koko sähköbussien tuoteperhe: Turun seudulla sähkötelibusseja ja Helsingin seudulla sähkönivelbusseja sekä sähkökäyttöisiä kaksiakselisia busseja.

Nobina panostaa vahvasti ympäristöasioihin ja taloudelliseen ajotapaan myös omalla Vihreä Matka -konseptillaan. Pohjoismaiden suurimpana joukkoliikenneoperaattorina Nobina-konserni on merkittävä koko toimialan kehittäjä, joka tekee tiivistä yhteistyötä liikenteen tilaajien kanssa.

Copyright Nobina 2024